Käytätkö Windows live messengeriä - jos vastaat kyllä, sitten on tärkeää, että luet alla olevan uutisen:
Jos sinulle tulee alla esitellyn kaltainen mese-viesti, ÄLÄ avaa tai vastaa siihen, sillä sivustolta, jonne se kehottaa menemään, tarjotaan kuvaa (väittävät olevan sinun kuvasi) ladattavaksi. Kuvan asemasta koneellesi tulee virus. Ole siis tarkkana, jos alla kuvattu viesti tulee sinulle - vaikka se näyttäisi tulevan kaveriltasi, se ei sieltä tule.
ootko tässä? ![]()
Onks tää sun kuva ?
Perässä tulee linkki, joka on muotoa msn-photos.wls.net/?Photo95.JPG=vastaanottajan_osoite@vastaanottajan_domain.com. Nämä sivupyynnöt ohjautuvat verkko-osoitteeseen mitglied.lycos.de/cheatguard/photo95.JPG-www.msnimages.com.
Vaikka Mese-viesti näyttääkin tulevan kaverin tai ystävän nimissä, linkkiä ei pidä nimissään klikata, eikä ohjelmaa tule asentaa. Haittaohjelma leviää nimenomaan saastuneiden koneiden Messenger-yhteystietojen kautta.
F-Securen mukaan kyseessä näyttää olevan troijalainen Backdoor.Win32.SdBot.ebp, joka on laajan Sdbot-perheen uusi variaatio, kerrotaan uutisissa edelleen.
Uutisissa lisätietoa asiasta!
Kannattaa olla tarkkana mese-viestienkin kanssa!